sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Tasa-arvoinen avioliittolaki - Kohtaako Suomea kirous ?


Meidän seurakunnan eteen Matinkylään ilmestyi hyvin tuohtunut mies. Hän kertoi uskostaan Jumalaan, mutta totesi ettei voi seurakunnassa käydä. Syynä tähän on julkisuudessa homo -ja lesbosuhteisiin kantaa ottanut espoolainen pastori. 50 vuotias mies oli täynnä vihaa ja katkeruutta eikä oikeastaan halunnut meidänkään seurakuntaan tai toimijoihin tutustua. Minä kuitenkin tuppauduin väkisin :D miehen seuraan ja aloin jutella. Mies oli itse hetero, mutta toisti tuohtuneena olevansa hyvin vihainen tälle pastorille ja koko seurakunnalle homovastaisuudesta. Aloin jutella elämästä ja Raamatusta sekä siitä mihin uskon ja mihin seurakuntamme uskoo. Kerroin Jumalan rakkaudesta ja siitä mitä Raamattu siitä puhuu. Pikkuhiljaa miehen tuohtumus alkoi laantua. Puhuimme nuorten seksikokeiluista ja siitä miten joissain piireissä seksikokeilut samaa sukupuolta olevien kanssa on yleistyneet vain siksi, että sitä täytyy kokeilla niinkuin tupakkaa, alkoholia tai pilveä. Sen pidemmälle emme keskustelussa päässeet.  Meille syntyi kuitenkin yhteinen sävel ja lopulta mies lähti hyvin onnellisen oloisena kotiin.

Katselin perjantaina kauhistuneena kristittyjä mielenosoittajia mm. eduskuntatalon edessä. Tottakai asioihin täytyy ottaa kantaa ja jokaisella on oikeus mielipiteeseen. Silti aina ei ole oikea paikka avata suuta, vaikka asia olisi sinun ja minun mielestä kuinka tärkeä tahansa . Erityisesti voisi miettiä sellaista ilmaisutapaa, joka  luo yhteyttä ja hyvää keskustelua. Kesällä kuljimme esplanaadin puiston läpi, jossa oli hyvin vanhoillisen oloisia uskovia laulamassa virsiä ja saarnaamassa mikkiin. Kukaan ohikulkevista ei jäänyt kuulemaan ja mekin kävelimme ohi lähibaarin terassille. Siellä saimme hyvän keskustelun aikaiseksi ja aloimme puhua uskosta, kun siihen tuli luonnollinen tilaisuus ja jostain syystä vieraassa pöytäseurueessa siitä alettiin kysellä. Toinen vastaava tilaisuus tapahtui Turun jokilaivan terassilla.  Sinne tuli pariskunta ja mies huusi kaikille terassin asiakkaille"Hei , mahtava sää, nyt pidetään hauskaa". Kaikki muut oli ihmeissään ja hiljaa, mutta minä huusin takaisin, että "todellakin pidetään" ! Pariskunta liittyi meidän seuraan ja sen lisäksi, että meillä oikeastikin oli hauskaa, loppukesän iltaaurinko paistoi juuri sopivasti ja keskustelimme usean tunnin lasten kasvatuksesta ja uskosta. Pöytäseurueemme vain kasvoi!

Kun Tarja Halonen voitti presidentin vaalit, kuulin muutamilta kristityiltä miten Suomen kansaa kohtaa kirous. Samankaltaisia kommentteja on myös nyt ollut ilmassa. Valitettavasti tilanne eroaa siinä, että nyt sosiallinen media ja facebook päivitykset ja mielipiteet on yhä useampien luettavissa.

Vaikka ihmisillä on erilaisia mielipiteitä ja vakaumuksia niin välimatka eri ihmisryhmien ja eritavalla ajattelevien välillä voi kasvaa tai lähentyä. Nyt pelkään lukiessani mielipide artikkeleita ja sosiaalisessa mediassa kiertäviä ajatuksia, että ihmiset vieraantuvat toisistaan entisestään ja samalla annamme luotaantyöntävän kuvan myös uskovista ja seurakunnista. Mietin miten Jeesus vaikutti ja toimi. Raamatussa ei mainita, että hän puhui pitkiä puheita saarnastuolista vaan hän kohtasi ihmisiä ja vietti paljon aikaa heidän kanssaan. Hän kyllä puhui ihmisille hyvin suoraankin ja myös kertoi mikä on syntiä. Vaikka hän kertoi miten ihmisten tulisi elää niin ne tilanteet tulivat vastaan spontaanisti ja luonnollisissa yhteyksissä. Jeesus rakasti ihmisiä ja osoitti heille Jumalan rakkautta. Hänen koko olemus viesti ihmisille hyväksyntää ja hänen seurassaaan oli hyvä olla. Tottakai on poliitikoita joiden aika menee työnparissa ja eduskunnassa, heidän mielipiteitään ja kannanottoja tarvitaan! Entäs loput 95% kansasta. Voisimmeko vihapuheiden ja sääntöjen lisäksi/sijaan ruveta viettämään aikaa ihmisten kanssa?

20 vuotta aiemmin olin juuri vaihtanut ryyppyporukat seurakunnan nuorteniltoihin. Muistan lopun ikäni keskustelun jota kävimme mm. seksistä ja avioliitosta. Erityisesti eräs nainen sanoi oman mielipiteensä miten minun tulisi toimia. Kun vietin aikaa näiden ihmisten kanssa heidän olemus ja kaikki miten he pukeutuivat, puhuivat ja sanoivat tekin minuun vaikutuksen. Paikassa oli rakkaudellinen ilmapiiri ! Jos tuo keskustelu olisi käyty sosiaalisessa mediassa niin en tiedä olisinko itsekään seurakuntaan enää mennyt en ainakaan olisi väleissä kyseisten ihmisten kanssa, jotka alkoivat neuvoa ja kertomaan mitä Raamattu opettaa. Nuorista tuli hyviä ystäviä ja löysin itseni uudelleen ja uudelleen suhen seurakunnasta.

Vanhemmuudellekin on annettu hyviä nyrkkisääntöjä, jos kerrot yhden negatiivisen asian niin kerro siinä lomassa 9 positiivista  asiaa lapsestasi. Nyt tulee joka tuutista ulos kieltoja toisen perään. Meidän pitäisi pyrkiä henkilökohtaiseen kommunikointiin ihmisten kanssa ja keskittyä puhumaan myös Jumalan armosta, hyvyydestä ja rakkaudesta. Usko on iloinen asia. Jotta voisimme välittää edes jonkinlaisen kuvan Jumalasta niin yhden kiellon ja säännön lisäksi pitäisi kertoa iloisia ja positiivisia asioita 9.

En usko, että maatamme kohtaa mikään pahuus tai kirous, vaikka kansalaisaloite tasa-arvoisesta avioliittolaista lähtee eteenpäin. Jumalalla on paljon suurempi ja mahtavampi suunnitelma jokaisen ihmisen elämässä, mutta myös koko Suomen kansalle kuin mitä osaamme edes kuvitella. Jumalan tiet ovat ihmeelliset ! Toivon, että ihmiset tuntevat kristityt meidän teoista eikä pelkästään meidän sanoista. Kristittyjen tulisi toimia sillanrakentajina eikä siltojen räjäyttäjinä!


Heidi



1 kommentti: