perjantai 7. marraskuuta 2014

Miten säilyttää intohimo parisuhteessa






Perheessämme on 4 lasta ja arki on kiireistä. Koti on ikuinen työmaa joka on täynnä pyykinpesua, imurointia, ruoanlaittoa, lastenhoitoa ja siivousta. Kahdenkeskiselle ajalle on vaikea löytää aikaa. Itsestään se ei tapahdu sitä on järjestettävä.

Psykologi Tony Dunderfelt toteaa, että Rakkaus syntyy samankaltaisuudesta ja intohimo erilaisuudesta.  Arjen kiireet, parisuhteen ongelmat ja haasteet uuvuttavat ja heikentävät vetovoimaa. Toisen syyttely pahentaa asiaa ja vie viimeisenkin eroottisen kiinnostuksen.

Olen useasta paikasta kuullut miten vähille jää lasten vanhempien yhteiset hetket; kotona, leffassa, puhumattakaan rauhassa vietetystä yöstä, jolloin lapset ovat muualla. Kotioloissa erityisesti äidin voi olla vaikeaa omaksua rooli, että on miehensä viehättävä puoliso. Pitkästä parisuhteesta häviää usein intohimo, mutta niin ei tarvitse tapahtua. Inhimo voi myös syttyä uudelleen ja jopa vuosien saatossa lisääntyä.


 11 syytä miksi 20 vuotta kestäneessä parisuhteessamme intohimo on vuosi vuodelta kasvanut

1.  Koti ja perhe on yhteinen projekti. Molemmat osallistuu lasten -ja kodinhoitoon. Silloinkin, kun toinen käy töissä ja erityisesti silloin! Meitä on auttanut mm. yhdessä vuoroilloin sovitut siivous ja lasten nukkumaanmeno vuorot.

2. Rehellisyys ja avoimuus. Puhumme kaikesta ja  jaamme yhdessä ilot sekä surut.  Kerromme sellaisetkin asiat, joista tiedämme, että toinen loukkaantuu.

3. Anteeksiantaminen ja anteeksipyytäminen.

4. Omasta terveydestä, ulkonäöstä ja kunnosta huolehtiminen

5. Arjen huomaavaisuus lisää onnellisuutta ja parantaa itsetuntoa. Suudelmia, katsekontaktia, halauksia ja hyväilyjä sekä puristeluja arjen ja kiireen keskellä. Toisen kehumista, sen sijaan että aina kertoo mikä on pielessä.

6. Kerran viikossa Kahdenkeskistä aikaa. Vuokrataan leffa, jutellaan ja syödään karkkia. Pyritään laittamaan lapset ajoissa nukkumaan. Isoille lapsille voi laittaa omaan huoneeseen videon pyörimään tai järjestää niin, että he ovat yötä esim. ystävän luona. Hauskanpitoa: treffit elokuviin, teatteriin ja/tai  ravintolaan kerran kuukaudessa. Vähintään kerran vuodessa kahdestaan vietetty yö poissa kotoa. Mitä useampi yö sen parempi :)

7.  Useasti viikossa kömpiä sänkyyn samaanaikaan. Hyvä hetki olla kylki kyljessä ja vaihtaa kuulumisia.

8. Leikkimieltä, flirttailua ja huumoria

9. Hauskanpitoa ilman puolisoa omien ystävien kanssa

10. Yhteinen harrastus; iltalenkki tai kuntosali

11. Seksiä kotona ja muualla. Rutiinien tappaminen tuo uuden tuulen seksielämään.



Nikke ja Heidi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti