perjantai 28. marraskuuta 2014

Heterot ja homot, tehdään hyvää jatkossakin!




En ole halunnut ottaa kantaa tasa-arvoiseen avioliittolaki asiaan useastakin syystä. 1. koko homma tulee jo korvista ulos 2. Inhoan kaikkea vastaikkain asettelua 3. Olen halunnut pysyä poissa koko sopasta, koska keskustelu on käynyt niin kuumana

Vietän paljon aikaa erilaisten ystävien kanssa joilla on useita eri elämänkatsomuksia ja vakaumuksia, tämän lisäksi olemme aktiivisia seurakunnassa. Olen useasta ei kristillisestä lähteestä kuullut asiattomia ja halveksuvia kommentteja liittyen homo -ja lesbosuhteisiin. Kun ateisti ystäväni toteaa, että "helvetti onhan se ihan selvää, että lapsi tarvitsee isän ja äidin" niin se tuntuu olevan helpommin pureskeltavissa oleva asia. Jos kristitty ystävä toteaa tämän saman, ilman lausahduksella aloitettua kirosanaa hänet tuomitaankin tiukkapipoiseksi uskovaksi. Nämä ei liity kuulopuheisiin vaan olen näissä tilanteissa itse ollut paikalla. Esimerkkinä kerron ihan muuhun liittyvästä asiasta jossa minua alettiin nimitellä ja mieheni tuli puolustamaan ja sanoi henkilölle, että hänen mielestään esitetty väite ei pidä paikkaansa. Tämä henkilö alkoi huutaa ja totesi meidän olevan hyvin tuomitsevia kristittyjä :D Mieheni ei siis maininnut sanallakaan mitään liittyen Jumalaan tai Raamattuun. Samankaltaisia kommentteja on lukenut näissä kuumina käyvissä avioliittolain muutos keskusteluissa. Tosin lisään tähän, että todella loukkaavia kommentteja olen kyllä lukenut kristittyjenkin kirjoittamina. Ateisteja, agnostikkoja on monenlaisia ja ilokseni voin kertoa, että ollaan pyöritty kristillisissä piireissä 20 vuotta enkä ole seurakunnassa ollessani tai kristittyjen ystävien illanvietoissa kertaakaan törmännyt asiattomiin kommentteihin liittyen homoihin tai, että heistä kumpuaisi viha homosuhteissa eläviä kohtaan. Seurakunnan ja kirkkojen tulee olla avoimia kaikille!

Oman kokemuksen mukaan lesbosuhteessa elävät tutut selviytyvät vanhemmuudesta ja huolenpidosta upeasti. Tosin perheessä eläville lapsille äidin lesbosuhde on ollut vaikea pala purra, mutta parempi kuin väkivaltainen heterosuhde. Eikä teini-ikäiset meidänkään perheessä aina ole onnensa kukkuloilla :D

Kun tulin uskoon 20 vuotta aiemmin ja avasin sen jälkeen ensimmäistä kertaa Raamatun. Olin täysin ihmeissäni. Lauseet ja sanat joita olin ennenkin lukenut saivat ihan uuden ulottuvuuden. Ihan kuin päähäni olisi laitettu ymmärryslasit. Moni asia muuttui välittömästi. Lopetin viinanjuomisen seinään ja pikkuhiljaa aloin kokea, että myös esiaviollinen seksi on väärin. Mitä luulet, että nykyinen mieheni silloinen poikaystävä kelasi, kun oltiin jo seurusteltu 2,5 vuotta. "Koen, että seksi kuuluu vain avioliittoon". No siinä kävi niin, että vaikka minulle asia oli päivänselvä juttu niin viikon päästä poikaystävä lähti toiseen suuntaan. Lopulta kävi hyvin, vaikka ei sitä kukaan uskonut, mutta poikaystä tuli uskoon ja koki saman asian liittyen seksiin ja avioliittoon. Se, että teimme mitä uusi Jumalan tuoma omantunnon ääni sanoi on mielestämme tuonut suuren siunauksen koko meidän 18 vuotta kestävään avioliittoon, mutta myös meidän seksi-elämään. Uskomme myös, että Raamatun mukaan avioero on väärin.

Kerron tämän siksi, että se miten uudestisyntynyt kristitty ymmärtää Raamatun on täyttä hepreaa monille muille. Lakia ei voi tyrkyttää ulkoapäin vaan se tulee sisäistää. "Sanotaan, että Jumala laittaa lain heidän sydämeensä".  Meille siis avioliitto merkitsee ihan erilaista asiaa kuin suurimmalle osalle Suomen kansaa.

Minun ystäväpiirissä on useita avioliitossa eläviä, avoliitossa eläviä ja niitä jotka elävät parisuhteessa, mutta harrastavat seksiä muiden kumppaneidenkin kanssa ja niitä jotka elävät sinkkuina ja harrastavat irtosuhteita ja niitä jotka harrastavat seksiä rahasta. En mieti sitä miten päin ja kenen kanssa he touhuavat mitäkin.  Minun tehtäväni on olla ystävä ja osoittaa Rakkautta. Ylipäätään on aika vapauttavaa, että kaikkien ei tarvitse ajatella ja uskoa samalla tavalla!

Kansalaisaloite tasa-arvoisesta avioliittolaista hyväksyttiin tänään eduskunnassa, mutta se ei tee tästä maasta silti tasa-arvoista. Toivon, että tämä taistelutahto ei jäisi tähän vaan muistettaisiin, että ympärillämme elää edelleen unohdettuja ja maahan poljettuja, ihmisiä joiden olosuhteita meidän on mahdollista muuttaa.  Nyt olemme nähneet miten kansa lähtee liikkeelle, mutta sen sijaan , että soditaan toinen toisiamme vastaan, niin olisi ihana nähdä kansannousu jossa olemme koko kansa liikkeellä tavoitteena yhteinen päämäärä. Erityisesti vanhukset on yksinäisiä kodeissaan ja useissa sairaaloissa ja vanhainkodeissa he eivät saa riittävää hoivaa ja huolenpitoa, ruokajonot ovat aivan liian pitkiä, maahanmuuttaja taustaiset kokevat jatkuvaa syrjintää! Entäs mielenterveysongelmaiset, huostaanotetut lapset, vammaiset, yksinhuoltajat, asunnottomat, päihdeongelmaiset ?

Tehdään tästä maailmasta kaikille parempi paikka asua !


Heidi

1 kommentti:

  1. Tosin hyvin kirjoitettu kannanotto, siinä ei tuomita eikä hakata raamatulla päähän, vaan suvaitsevaisuudesta huolimatta läpi loistaa totuus. Siunausta teille koko perheelle!

    VastaaPoista