torstai 13. marraskuuta 2014

Seksi nuorentaa, ehkäisee ryppyjen muodostumista ja pidentää ikää



Nunnan tai munkin elämä ei takaa nuorekkuutta vaan päin vastoin. Seksi on yksi tärkeimmistä tekijöistä, jotka pitävät ihmisen nuorekkaana. Useiden tutkimuksien mukaan seksin harrastaminen kolme kertaa viikossa saa näyttämään jopa 4-10 vuotta nuoremmalta.  Toimiva seksi on usein myös merkki onnellisesta ja toimivasta elämästä. Onni ja hymy kulkee käsi kädessä. Sanotaankin, että hymy on nopea ja ilmainen kauneusleikkaus.

Itselle on jäänyt erityisesti mieleen Titanic-elokuva. Matkustajat oli laivalla jaettu eri osastoihin. Laivan varakkaimmat matkustajat asuivat ylemmillä kansilla. Heillä oli jatkuvasti paljon viihdykettä, juhlia ja muuta järjestettyä ohjelmaa. Alakansilla matkusti huomattavasti köyhempi väestö, mutta olemuksesta huokui onni. Ihmisillä oli paljon aikaa toisilleen. Pariskunnat käyttivät aikaansa panostaen kahdenkeskiseen aikaan ja harrastivat myös aktiivisesti seksiä. 

Nykyisin on omat haasteensa löytää yhteistä aikaa, mutta oman kokemuksen mukaan suurin rakkauselämän varastaja on se, että aikataulutamme elämän liian kiireiseksi tai yhdessä vietetyn ajan sijaan istumme Tv ruudun, tietokoneen tai facebookin ääressä ja räpläämme kännykkää.

Seksin terveys vaikutukset


Seksi hoitaa ihmisen psyykettä ja ehkäisee mm. masennusta. Seksi nuorentaa, koska sen harrastaminen lisää lihaskunnolle tärkeiden kasvuhormonien tuotantoa. Lisäksi säännöllinen seksielämä parantaa itseluottamusta, tuo elämään iloa ja vähentää stressiä. 
Seksi on oiva tapa harrastaa liikuntaa yhdessä. Seksin aikana palaa suunnilleen yhtä paljon kaloreita kuin samanmittaisella kävelylenkillä. Jo pelkkä pussailu stimuloi 30 kasvojen lihasta ja polttaa 24 kaloria kahdessa minuutissa, mikä on enemmän kuin jos kävelisit saman ajan.

Seksi parantaa myös vastustuskykyä. Wilkesin yliopistossa Yhdysvaltain Pennsylvaniassa tehdyn tutkimuksen mukaan säännöllisesti seksiä harrastavien opiskelijoiden veressä on enemmän immunoglobuliini A -nimistä vasta-ainetta kuin seksiä vähemmän harrastavilla. Kyseinen vasta-aine suojaa elimistöä esimerkiksi flunssalta ja muilta tulehduksilta.

Uni on ilmainen kauneuslääke ja seksi on loistava unilääke, koska orgasmia seuraavat hyvän olon hormonit auttavat nukahtamaan. 

Seksi toimii kuin ryppyvoide ikääntymistä vastaan


Seksi vähentää ryppyjä ja pehmentää ihoa. Hormonit ovat kuin keinu kehon sisällä. Seksi, ja erityisesti sperma antavat niille kunnolla vauhtia oikeaan suuntaan. Vaikutuksen aiheuttaa kolme hormonia: beeta-endorfiini, prolaktiini ja oksitosiini. Ne virtaavat kehoon orgasmin jälkeen ja korjaavat auringon ja tupakoinnin aiheuttamia vaurioita. Muutamassa minuutissa seksi pyyhkii pois molekyylejä jotka ikäännyttävät ihoa.
Hikoillessa, ihon luonnolliset rasvat vapautuvat voidellen soluja ja kosteuttaen ihoa.

Seksi pidentää elinvuosia


Erektiohäiriöt ovat usein sydän- ja verenkiertosairauksien varhainen oire. Tutkijoiden mukaan erektiohäiriöistä kärsivillä miehillä oli 58 prosenttia suurempi riski sairastua sydänsairauksiin.
Miehillä, jotka saavat 2-3 orgasmia viikossa, on 50 prosenttia muita alhaisempi sydänkohtausriski. Säännöllinen seksielämä voi lisätä elinikää useilla vuosilla. Ihmiset, jotka kokevat nauttivansa seksielämästään elivät 7-10 vuotta vanhemmiksi kuin muut. 

Naiset on onnekkaita


Naiset hyötyvät seksistä miehiä enemmän. Suojaamaton seksi ja sperma vaikuttavat mielialaan kohentavasti, lisää kiintymystä kumppania kohtaan ja auttaa nukkumaan paremmin. Naiset saavat toisinsanoen tuplahyödyn miehiin verrattuna. 




Lähteet:
British Medical Journal
Marie Claire -lehti.
http://www.iltasanomat.fi/muoti-kauneus/art-1288367801434.html
http://www.iltasanomat.fi/seksi-parisuhde/art-1288337003174.html
http://www.iltalehti.fi/seksuaalisuusjasuhteet/2011021013165674_se.shtml
http://www.dailymail.co.uk/health/article-2190863/Semen-good-womens-health-helps-fight-depression.html 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti