keskiviikko 5. marraskuuta 2014

Tatuoinnit on perkeleestä vai ovatko?

Käteeni on tatuoitu isolla: "Even though I walk through the valley of the shadow of death, I fear no evil for you are with me." Pitkään harkitun tatuoinnin lopputulos on ollut tosi hyvä valinta. Pidän sen ulkonäöstä ja sisällöstä.



Monilla kristityillä ja ateisti ystävilläni on  tatutointeja esim. lasten nimet tatuoituna miehillä rintaan ja naisilla vatsaan, niskaan tai käsivarteen. Syyskuussa kuuntelin radiocityä, jossa pastori sanoi, että tatuoinnit ovat perkeleestä ja avaavat oven viholliselle.  Minä, vaimoni  ja  meidän tuntemat kristityt pastorit on täysin eri mieltä tämän perkeleellä pelottelevan saarnamiehen kanssa. Amerikkalaisilla pastoreilla tatuoinnit on yleisempiä kuin Suomessa.



Kun selailee nettisivuja tatuointi ja Raamattu, sieltä löytyy kaikenlaisia mielipiteitä. Suurin osa niistä on ahdistavia ja uskonnollisia. Vastauskin löytyy monelta musta-valkoisena: 3. Mooseksen kirja 19:27 sanoo selvästi, että älkää viillelkö itseänne vainajan tähden älkääkä tatuoiko itseänne. Jotkut sivut ovat tosin paremmin perusteltuja ja laadukkaampia, kuten Got Question- ministriesin sivut (ei ota ehdotonta kantaa, muutenkin erittäin hyviä artikkeleita aiheesta kuin aiheesta, tosin nämäkin ovat jonkun mielipiteitä)

Tämä Raamatun lause johtaisi tarkasti luettuna siihen, että myös lävistykset ovat syntiä ja korvakorujen laittaminen väärin, koska siinä rikotaan ihoa. Raamatun ja historian tutkijat, ovat sitä mieltä, että Vanhassa testamentissa oleva varoitus liittyi siihen, että ihmiset omaksuivat pakanallisia rituaaleja ja tatuoinnit liittyivät epäjumalien palvontaan ja vainajien suremiseen. Kun otan kappaleen esille luen myös: Älä kylvä peltoosi kahdenlaista siementä. Ylläsi ei saa olla kahdenlaisista langoista kudottua vaatetta. Tai Hedelmiäkään ei saanut kolmeen vuoteen koskea. Myös sanotaan, että älkää leikatko tukkaanne päälaen ympäriltä älkääkä turmelko partanne reunaa. Itse asiassa koko kolmas Mooseksen kirja on täynnä säädöksiä. Pitääkö näitä noudattaa?  Teologiansa ja Raamattunsa tuntevat kristityt tietävät, että Uusi Testamentti (uusi liitto) on tänään voimassa ja Vanhaa Testamenttia pitää lukea sieltä käsin.

Jeesus ja Uusi Testamentti ei mainitse sanaakaan tatuoinneista. Raamattu (Uusi Testamentti, joka on sitten ajanlaskun ollut kristityille voimassa) ennen kaikkea keskittyy sisäiseen elämään: ahneus, katkeruus, pettäminen mielessä, ylpeys, anteeksiantamattomuus, kateus, tuomitseminen, tekopyhyys, himo, epäusko, viha, itsekkyys, kärsimättömyys jne ovat niitä asioita, joita tulisi välttää. Pastori Graeg Groeschel selittää Voiko kristitty ottaa tatuoinnin? vakuuttavasti videossa. Can a Christian get a tattoo Kun sisäinen elämä on kunnossa, ylipäänsä ulkoiset teot ja habitus ovat ns. puhdasta, hyvää ja oikeaa.

Pappi joka pukeutuu tämän ajan tyylin mukaan sulautuu porukkaan paremmin. Vieraillessa Keski-Suomessa oli iloinen yllätys nähdä Konneveden luterilaisen kirkon naispapilla päällä kaunis minihame ja nilkassa tatuointi. Tällaista pappia on kaikkien helppo lähestyä. Nadia toimii pappina ja on iloinen ja ylpeä tatskoistaan. Tyyli ja vaatetus on myös keino päästä puhumaan ihmisille evankeliumia.



On kuitenkin järkisyitä, miksi tatuointia ei välttämättä kannata ottaa. Olipa kyse ihastuksesta tai aviopuolisosta niin ei ehkä kannata ottaa hänen etu-, sukunimeä tai edes alkukirjaimia? Vaikka olisit 100 % varma, että pysytte yhdessä niin silti ei tiedä mitä elämä tuo tullessaan. Tatuointi, joka on tosi cool 20-vuotiaana ei välttämättä ole sitä enää 65-vuotiaana. Lisäksi, voi olla että joku työnantaja saattaa suhtautua negatiivisesti tatuoituihin työnhakijoihin jne. Tatuointi on lopun elämää ja sitä kannattaa pohtia tarkkaan, että se olisi sellainen josta tykkää myöhemminkin. Joskus tatuointeihin liittyy myös terveydellisä haittoja, mutta yleisin niihin liittyvä riski on tyytymättömyys. Tosin meidän korviin ei ole kantautunut yhtäkään tatuointia josta olisi ollut terveydellistä haittaa. Ystäväpiiri on myös tyytyväisiä ottamiinsa tatuointeihin. Tatuointi voi olla kuva tai teksti. Monet uskovat ottavatkin ihoonsa tatuoinnin Raamatusta.

Hyvin valittu tatuointi kuuluu samaan kategoriaan kuin hiustyyli, vaatetus, meikit jne. Jokaisella on oma tyyli ja tatoinnit ovat osa sitä. Olimme Turkissa lomalla ja Heidi saapui hotellille suuri iloinen hymy kasvoillaan. Seuraavat tunnit  hän esitteli innoissaan ensimmäistä tatuointiaan. Ei ollut epäilystäkään, että se ei olisi ollut hyvä ja iloinen asia.






Nikke & Heidi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti