keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Meidän perhe ja 9 muuta Avalla erilaiset perheet -sarjassa

Iik, jännittää. Huomenna se alkaa Avalla. Meidän perhe mukana 9. jaksossa. Täytyy jaksaa vielä odottaa ja jännittää helmikuuhun asti.

9.  Kotikouluperhe

Furujen perheessä eletään arkea vailla kiireellisiä kouluaamuja. Heidin ja Niklaksen lapset ovat käyneet ala-astetta kotonaan oman keittiönpöydän ääressä. Mielipiteitä jakava kotikoulu tuo Furujen kokemuksen mukaan perheelle lisää arvokasta yhdessäoloaikaa. Vapaakirkkoon kuuluville Heidille ja Niklakselle sydäntä lähellä on myös kodittomien päihteiden käyttäjien auttaminen. Heille on tarjottu yösijoja jopa perheen kodista.

Ei olla nähty ohjelmaa itsekään jossa ollaan mukana. Kivalta ja mielenkiintoiselta kuulostaa ainakin muut sarjan perheet. Erilaiset perheet -sarja AVAlla torstaina 20.11. klo 21.00.

Tutustu muihin perheisiin:

1.  Lyhytkasvuiset

Erilaiset perheet, Karttuset, kausi 1, jakso 1 
    
Karttusten perheessä eletään muutosten kesää. Perheen nuoret ovat kasvaneet teineiksi ja vanhemmat yrittävät pysyä muutoksessa mukana. Normaalia haastavammaksi asian tekee se, että kaikki viisihenkisen perheen jäsenet ovat lyhytkasvuisia. Perusarjessa, kuten ruokakaupassa ja vaatestoksilla, tulee usein tilanteita, joissa sentit eivät riitä. Perheen 15-vuotta täyttävä Karita etsii rippijuhliin näyttävää mekkoa ja haaveilee omasta moposta.
2.  Kaksikulttuurinen perhe
Erilaiset perheet, Säntit, kausi 1 jakso 2 
Suomalaisen Roosan loma Balilla johti suuriin elämänmuutoksiin. Hän ihastui surffauksenopettaja Feriin ja pariskunnalle syntyi yhteinen lapsi Felix. Feri muutti Balilta keskelle talvipakkasia. Ikävä Tyynenmeren aalloille on kuitenkin kova ja oleskelulupakaan ei ole vielä varma. Pariskunnalla on edessään isoja päätöksiä yhteisen elämän, kotimaan ja mahdollisen avioliiton suhteen. Naimisiinmeno olisi Ferin muslimiperheelle tärkeä asia.
3.  Polyamoriset
Erilaiset perheet, kausi 1, jakso 3, polyamoriset 
Marko, Johanna ja Jaana uskovat polyamoriseen elämäntapaan. Avioliitossa olevien kahden lapsen vanhempien Markon ja Johannan elämän kiinteäksi osaksi tuli muutama vuosi sitten Markon tyttöystävä Jaana sekä hänen lapsensa. Markon ja Jaanan suhteen syvennyttyä, Jaana lapsineen muutti suurimmaksi osaksi viikkoa asumaan Markon ja Johannan perheen kanssa. Jaana ja Johanna ovat keskenään vain ystäviä, mutta molemmilla naisilla on myös tyttöystävät, joita he tapailevat säännöllisesti.

4.  Helluntalaisperhe
Sekä Elisen että Villen teinivuodet koostuivat bilettämisestä ja päihteiden käyttämisestä. Käänteentekevä muutos tuhoisalle elämäntavalla oli toistensa ja uskon löytäminen. Helluntailaisuus vei pariskunnan niin täysin mukanaan, että Villestä tuli seurakunnalle omistautunut pastori ja Elise jäi kotiin hoitamaan lapsia. Nyt myös Elise haluaa oman koulutuksen ja uran. Miten molempien toiveet saadaan sopimaan yhteen arjen pyörittämisen kanssa?

5.  Hometalossa asuva perhe
Viiden lapsen yksinhuoltaja Minna oli löytänyt perheelleen unelmakodin maalta. Muutaman vuoden jälkeen talo osoittautui niin homeiseksi, että kodin lisäksi myös kaikki siellä olleet tavarat piti polttaa. Minna ja lapset joutuivat aloittamaan kaiken alusta pienessä vuokra-asunnossa. Miten yksihuoltaja onnistuu selviytymään uudesta alusta, kun tulot ovat tiukoilla ja määräaikainen työsuhde päättymässä?

6.  Yrittäjäperhe
Sini ja Tom pyörittivät rakennusalan yritystä yhdessä, kunnes Tom yllättäen sairastui vakavasti ja sekä yritys että perheen arki jäivät Sinin harteille. Sini haluaa, että perheen viiden lapsen harrastukset voivat jatkua normaalisti, mutta samalla se on tarkoittanut oman työmäärän tuplaantumista, paperitöiden lisäksi työmaalle siirtymistä ja päivien venymistä pitkiksi. Vanhimmat lapset ovat avuksi työmaalla, mutta miten arki ja perheyritys pyörivät yhden vanhemman harteilla?

7.  Vakavasti sairas teiniäiti
Erilaiset perheet, kausi 1, Lampinen 
18-vuotias rokkityttö Angelina on elänyt kovien pääkipujen ja sairaskohtausten varjostamaa nuoruutta. Sairauden syy oli ratkaisematta, kun vielä alaikäinen Angelina tuli raskaaksi. Nuori äiti on saanut kamppailla normaalia enemmän selvitäkseen pienen tyttärensä kanssa arjesta sairauskohtauksien keskellä. Nyt Angelina ja vauva Evelyn ovat muuttamassa ensikodin turvallisesta ympäristöstä ensimmäistä kertaa omaan kotiinsa.

8.  Sijaisperhe
Raija ja Markku päättivät kymmenisen vuotta sitten, että eivät hanki yhteisiä biologisia lapsia. Sen sijaan heistä tuli lastensuojelun ammattilaisia, lukuisten lasten tukivanhempia ja 10-vuotiaan Hannan sijaisvanhempia. Nyt Hanna asuu jo omillaan, mutta Raija ja Markku kaipaavat yhä perhettä ympärilleen. Pariskunta on päättänyt muuttaa Porista Tampereelle sijaisvanhemmiksi SOS-lapsikylään. Edessä on kesä linja-autossa asuen ja uusia perheenjäseniä, vielä täysin tuntemattomia lapsia, odottaen.

9.  Kotikouluperhe
Erilaiset perheet, kausi 1, Furu 

10.  Hippiperhe

Kuva tulee myöhemmin
Kaupungissa elävät joogaohjaaja Janette ja uransa alussa oleva taiteilija Luca haaveilevat omavaraisemmasta elämästä maaseudulla. Perheelle löytyy uusi koti kommuunista, mutta muuton edessä on esteitä. Kun perhe vihdoin pääsee asettumaan, päätetään pienen kasvimaan lisäksi hankkia pihamaalle kanoja. Kanalan rakentaminen kiireellä kiristää hermoja ja apua siihen etsitään yllättävältä taholta. Vastaako elämä maalla Janeten ja Lucan haaveita?
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti