torstai 4. joulukuuta 2014

Tukiaiset Brasiliaan auttamaan katulapsia ja ihmiskaupan uhreja !


 Brasiliassa kymmenet tuhannet lapset ovat päätyneet kaduille vanhempiensa hylkääminä tai karanneet kotoa väkivallan tai hyväksikäytön vuoksi. Päivittäisen ravintonsa lapset saavat jätteistä, varastamalla ja kerjäämällä. Brasilian katulasten tarkkaa lukumäärää ei tiedetä, mutta pelkästään Rio de Janeirossa heitä on tuhansia. Iältään he ovat useimmiten 5-17 vuotiaita. He menehtyvät usein väkivallan, tautien, tapaturmien ja nälän seurauksena. 

Ystävämme Tero ja Sikri Tukiainen(molemmat kuvassa vasemmalla)ovat lähdössä tammikuun alussa vuodeksi Brasiliaan, Recifeen. He menevät tekemään vapaaehtoistyötä pienen amerikkalaisen järjestön kanssa nimeltä shores of grace . Tarpeita Brasiliassa on paljon, mutta työ jota he tulevat tekemään tapahtuu ihmiskaupan uhrien, prostituoitujen ja katulasten parissa. Recife sijaitsee itä-rannikolla ja näkyy kartalla niemen kärjessä.



 

Tero ja Sikri tulevat tekemään ruohonjuuritason työtä ja kohtaavat todella vaikeassa tilanteessa eläviä. Erityisesti heidän sydämellä on järjestää juhlia, joihin he kutsuvat kadulla eläviä prostituoituja. Uskon, että tämä on loistava tilaisuus saada yhteys lapsiin ja aikuisiin, jotka ovat menettäneet luottamuksen ihmisiin ja uskon Jumalaan. Illoissa he saavat tuntea aitoa välittämistä ja kokemuksen siitä, että on olemassa toivoa. Tero ja Sikri ovat muutamia kertoja kuluneen vuoden aikana vierailleet paikanpäällä ja nähneet miten ihmisten kohtaaminen ja Jumalan Rakkaus tekee ihmeitä näiden katulasten elämässä. Lapsia ja nuoria ei tietysti jätetä tämän jälkeen oman onnensa nojaan, vaan yhdessä järjestön kanssa heitä aletaan tukemaan kohti turvallista ja onnellista elämää.

Haluamme kertoa oman kokemuksen Tukiaisista. He ovat todella nimensä mukaisia ja monille jo täällä Suomessa todellinen tuki :) Olemme usein joutuneet turvautumaan Teron ja Sikrin apuun. Vuosi sitten meidän oma auto hajosi ja saimme Tukiaisilta heidän auton lainaksi. Lopulta saimme pitää sitä 4 kuukautta. Niinkuin useilla myös meillä on ollut kaikennäköisiä haasteita elämässä ja vapaaehtoistyössä jota teemme. Tero ja Sikri ovat aina jaksaneet rukoilla ja olemme saaneet monenlaista neuvoa ja apua aina, kun sitä on tarvittu.  Sikri toimii Suomessa lääkärinä tai tarkemmin ortopedina ja hänen ammattiosaamisensa on tuonut lisäapua ja ymmärrystä useille vaikeissa tilanteissa eläville. Heillä on erityisen pehmeä suhtautuminen, kyky kuunnella, tuoda apua ja lohdutusta ympärillä oleville ihmisille. Sikri on aina tullut tervehtimään ja juttelemaan ihmisten kanssa, jotka olemme kaduilta tuoneet seurakuntaan. Tytöllä Sikrin vieressä on osuva lause stop for the one, juuri tätä on todellinen kohtaaminen ja sen Tukiaiset osaa !




 Moni asia meidän elämässä on muuttunut heidän rukousten ansiosta! He tulevat olemaan suurena apuna Recifen katulapsille ja tiedän omasta kokemuksesta, että lukuisten ihmisten elämä tulee heidän työnsä kautta muuttumaan!

Jos haluat Tukiaisten uutiskirjeitä Brasiliasta niin ottakaa heihin yhteyttä ja pyytäkää kaveriksi vaikka facebookissa. Työ tarvitsee tukea ja rukousta! Tero ja Sikri ovat myös aloittaneet kirjoittamaan blogia. Käykää lukemassa heillä on varmasti edessä yhtaikaa jännittäviä, haastavia ja liikuttavia seikkailuja.  



Ihanat Tero & Sikri,
Onnea ja Siunausta matkallenne Brasiliaan! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti