torstai 30. lokakuuta 2014

Uskovaiset ja seksi - kurjuuden maksimointia?




Seksi on suurimpia nautintoja mitä meille on suotu.  Olitpa uskovainen tai ateisti tai jotain siltä väliltä niin Jumala haluaa meidän nauttivan elämästä ja seksistä.


Luin muutamia uskovien kirjoittamia blogeja ja artikkeleita liittyen seksiin. Kauhistuin, kun eteeni tuli teksti, että esim. suuseksi nähtiin syntinä. Perusteluna tähän oli se, että suu on tarkoitettu puhumista ja syömistä varten. Eräs henkilö arveli uskovien harrastavan seksiä vain lähetyssaarnaaja asennossa.

 

Raamattu suhtautuu seksiin myönteisesti


 Vaikka olisit kuullut kuinka monta kommenttia miten ja missä seksiä tulee harrastaa, niin nämä ovat ihmisten lausahduksia. Kun tutustut Raamattuun niin huomaat, että se suhtautuu seksiin ja seksuaalisuuteen erittäin myönteisesti. Vanhassa ja Uudessa testamentissa seksuaalisuus nähdään Jumalan luomana asiana, ja siihen liittyvä seksi aviomiehen ja vaimon välillä ei ole vain sallittua vaan toivottavaa. 
Luomiskertomuksen mukaan Jumalan suunnittelemassa maailmassa mies ja vaimo olivat alasti toistensa kanssa tuntematta häpeää (1. Moos. 2:24–25). Seksuaalisuuteen ei siis lähtökohtaisesti liity mitään ongelmallista. Samalla tavoin Laulujen laulu kuvaa punastelematta ihastumista ja seksuaalisia mielitekoja naisen ja miehen näkökulmista. Esimerkiksi jakeissa 4:1–7 mies kertoo sanoja säästelemättä morsiamensa kauneudesta ja tuntemastaan halusta häntä kohtaan.
 

Kristillisen seksikielteisyyden syyt kreikkalaisessa filosofiassa ja platonismissa 


Osa syy siihen, että kristillisyyttä pidetään seksikielteisenä, on kristillisellä traditiolla. Seksuaalisuus ja ruumis ovat nähty toisinaan huonossa valossa, koska kreikkalainen filosofia ja platonismi on vaikuttanut uskovien näkemyksiin. Koska Jumala loi seksin ja ruumiin hyväksi, näkemys on virheellinen.



On myös totta, että Raamattu asettaa rajoja seksille. Tämän ajan ihmiset usein vastustavat sääntöjä, mutta mietitäänpä vanhempaa joka rajoittaa lapsensa karkin syömistä. Se ei tarkoita, että kaikki ruoka olisi pahasta. Näin on myös seksin suhteen: Jumala on luonut rajat, joiden puitteissa ihminen saa parhaan mahdollisen nautinnon seksistä. 

Raamattu kehottaa harrastamaan seksiä säännöllisesti




 Jumala ei halua rajoittaa seksistä saatavaa nautintoa vaan päinvastoin. Raamattu kehottaa pariskuntia harrastamaan seksiä säännöllisesti ja varoittaa olemaan pitkiä aikoja ilman seksiä. Raamattu myös neuvoo, että ruumiimme ei ole meidän omassa vaan toistemme hallussa. Tässä on 2 ääripäätä. Moni saattaa kärsiä seksiaddiktiosta, jolloin seksiä on pakko saada päivittäin tai useasti päivässä. Toinen ääripää on haluttomuus jolloin henkilö eläisi parisuhteessa mielellään ilman seksiä. Kohtuus kaikessa eli kenenkään ei tarvitse suostua elämään seksiaddiktin toiveiden mukaan ja tulla kotiin kiksauttamaan kesken ruokatauon. 



Sekään ei ole oikein, että seksistä kieltäytyy kerta toisensa perään. Seksiä tulee harrastaa välillä myös silloin, kun itseä ei huvita. Jos pariskunnat huoltaisivat parisuhdetta ja myös sitä, että molemmat kokevat seksielämän hyvänä niin silloin ei tarvitse lähteä hakemaan nautintoa muualta. 

Romantiikkaa peiton ja tähtitaivaan alla 



Jumala ei määrittele, että seksiä pitäisi harrastaa hiljaa, pimeässä ja peiton alla tai ylipäätään miten ja missä. Ei ole varmastikaan myös tarkoitus, että parisuhteesta häviää intohimo ja seksistä spontaanius.   

Ystäväni 2 lapsen isä kertoi innoissaan, kun he olivat saaneet lapset pitkästä aikaa hoitoon ja saivat rauhassa harrastaa seksiä kotonaan. Ravintolaillan jälkeen he olivat pitäneet hauskaa keittiön ruokapöydällä ja aamulla sohvalla. Hän oli vielä usean viikon jälkeen hyvin onnellinen ja koki tuon rauhassa vietetyn ajan vaimonsa kanssa hyvin tärkeänä. 


Meidän kokemuksen mukaan parisuhdetta ja kiintymystä parantaa spontaanit keikat makuuhuoneen lisäksi toisinaan jossain muualla.
Seksiä voi harrastaa saunassa, suihkussa, autossa, laskettelurinteessä, kuntosalin suihkussa ja metsässä.  Alkusyksystä olimme viettämässä viikonloppua Poissa Helsingistä ja lähdimme illalla käymään kaupungilla. Emme malttaneet odottaa hotelliin pääsyä ja etsimme rauhallisen paikan tähtitaivaan alta kallioilta. Se oli aivan mahtava hetki!


Nautitaan elämästä & Rakkaudesta !

Nikke & Heidi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti