perjantai 10. lokakuuta 2014

Rakkautta ikeassa !






Sain päähäni idean, että vien ystäväni ostoksille ikeaan. En ollut varma kuuluiko se sarjaan ”älytön päähänpistos” vai oliko se oikeasti hyvä idea. Ajattelin, kun lähetin Mialle viestiä ja tarjosin ilmaista ikea reissua, että ei voi tietää ennen kuin kokeilee. Rohkaistuin kuitenkin, kun olen huomannut, että joskus hulluista ideoistani onkin kehkeytynyt hyviäkiä juttuja :D

Meillä oli ennen kaikkea todella hauska reissu. Puhuttiin niin paljon, että käveltiin vahingossa aina osastojen ohi mistä piti haalia jotain ostoskärryyn. Mallailtiin ja pohdittiin värejä mitkä sopii yhteen. Ensin löydettiin musta päiväpeitto. Ehdimme jo kävellä pitkälle tyynyosaston ohi kun meillä oli niin hauskaa ja juttua riitti. Pistettiin peruutusvaihde ja löydettiinkin itsemme hypistelemässä ikean kauniita tyynyjä.  Sitten löytyi kiva pitkulainen oikein värikäs tyyny, jossa oli keltaista, pinkkiä, vihreää, mustaa . Seuraavaksi ruvettiin miettimään värimaailmaa, että mitkä tyynyt tuon värikkään kanssa sopii. Musta päiväpeitto viereen ja kokeilemaan. Niin löytyi keltainen, musta ja valkoinen tyyny. Seuraavaksi lamppu osastolle. Mia löysi sieltä pinkin yölampun.

Sängyn päälle olevalle mustalle  lackhyllylle napattiin mukaan valkoiset kehykset, Mian löytämä ihana pinkki yölamppu ja päärynän tuoksuinen vihreä lasikynttilä. Sisustaminen on hauskaa ja taitaa olla ensimmäinen kerta, kun sisustan oman kodin lisäksi ystävän kotia.
Kiitos Espoon sähköasennus ky, sponsoroinnista! Täytyy sanoa, että olimme molemmat todella onnellisia ja liikuttuneita.



 10 min päästä oltiinkin jo takaisin Kuninkaankalliossa, jossa pääsin Mian kanssa katsomaan miten ne kaikki ostetut tavarat sopi heidän kotiin. Se oli jännittävää, hauskaa ja innostavaa. Koti tuli kauniiksi ja valmiiksi YLE n kuvausryhmää varten, joka oli tulossa seuraavana päivänä. Laitan tänne blogiin Mian haastattelun, kun se YLE ltä tulee tänä syksynä. Juttu koskee asunnottomuutta, syitä miksi ihmiset ja juuri Mia on päätynyt Kuninkaankallioon asumaan ja elämää yleensä. Mia aloitti syksyllä opiskelut. Hän on tosi lämmin ja ihana persoona niin kuin mun kokemuksen mukaan koko Kuninkaankallion porukka.

Meillä on oma taloudellinen tilanne tosi tiukilla, kun itse olen kotiäiti ja Nikke saa työkyvyttömyyseläkettä. Eletään pienemmällä budjetilla kuin toimeentulotuella elävä 6 henkinen perhe. Varat ei aina riitä laskuihin ja elämiseen. Näin on ollut lähestulkoon aina ja vaikka se kiristääkin päätä niin siihen on myös tottunut. Vuosien varrella on kuitenkin saanut nähdä, että koskaan ei ole puuttunut mitään.




Tässä kuvassa on kotimme viimeinen tulokas veljeltä saatu arkku, joka toimii Niken toimistona. Takana on uusi sony tv Niken äidiltä saatu lahja, kattovalaisimet isältäni, sohva, jonka saimme ilmaiseksi Kodin 1 anttilasta, koska lahjana saamiimme keittiökalusteisiin ja vitriininaappiin ilmeni kosmeettisia virheitä. Olohuoneessa on Elina Suoperä & co kaunis piano. Makuuhuoneessa Katja Förstin lahjoittama yöpöydät ja sängyn pääty. 35 m2 upea pihaterassi jonka Jarno Honkanen teki talkootyöllä Niklas Furu kanssa. Puutarhakalusteet sohvineen saatu veljeltä.  Yläkerran makuuhuoneessa  Nea Lindholmilta saatu sänky. Kylpyhuone saatiin uusittua , kun kävi kämmi ja vakuutusyhtiö maksoi uuden. Jarno Vuorenmaa ja Matti Pasanen hoiti kaappien kiinnitykset. Lattiat pitää puhtaana Jussi Salonojan varastolta saatu mielen imuri. Asumisoikeus yhtiö teki poikkeuksen ja saimme uuden uunin ja jääkaappipakastimen ja raput. Tero ja  Sikri Tukiainen  lainasivat autoaan n.5 kuukautta ennen kuin saimme uuden oman auton. 
Kaikki naiset tykkää kauniista vaatteista ja siitä, että koti on kauniisti sisustettu. Itselläni ei monesti ole ollut rahaa pitää tuosta puolesta huolta. Minun onneni on isä tuossa suhteessa, mutta tietysti monessa muussakin.  Meillä on ollut isäni kanssa tapana tehdä perinteinen joulushoppailu, jolloin etupäässä menemme ostamaan äidille jonkun lahjan. Paikan päällä isä sanoo, että osta nyt mitä tarvitsette. Minä teen työtä käskettyä :D. Kun tulen takaisin isä toteaa, että tarvitsen ehkä jotain muutakin. Arvatkaa löytyykö jotain, ehkä kun oikein etsii ;) Kun ostaa 6 henkiselle perheelle, housut , muutaman paidan ja takin on aikamoinen satsi koossa.

Vuosia sitten, kun meillä oli 2 pientä lasta olimme isäni kanssa ostoksilla. Ostin hänen pyynnöstä vain itselleni vaatteita(muut ei oikeastaan tarvinneet). Voi, että miten hyvältä tuntui saada kunnon hieno merkkitakki, housuja, paitoja jne. En tiennyt ketä kiittää: Isää yläkerrassa, paria konjakkilasia vai isää joka istui hymyilevänä Stockmannin kahvilassa vielä senkin jälkeen kun olin kerännyt ostoskärryn täyteen vaatteita! Olen oppinut omalta isältä paljon.   Jumala haluaa osoittaa meillekin, että ansaitsemme asioita ilman , että ansaitsemme. Ymmärrätkö? Työssä käyvä ihminen saa palkkaa ja omilla ansioillaan hankkii talon, auton ja ruoan pöytään. 
Kun ajattelet syrjäytynyttä, asunnotonta, päihderiippuvaista niin ajatteletko kuten hyvin moni muu? Itse on tuon tien valinnut ja dokaa rahansa tai rahat menee huumeisiin. Se on hänen oma valinta? Olen huomannut ettei se mene alkuunkaan niinkuin moni hyväosainen ajattelee.

Meillekin sukulainen sanoi, että meitä ei kannata auttaa taloudellisesti, koska sitten totumme apuun emmekä enää yritä itse. Voi kauhistus, kiroiluttaa vieläkin tuo ajatus. Siitä, että vieressä asutaan palatsissa, pihalla useampi auto ja vieressä asuu lapsiperhe jota ei voi auttaa, koska on oman tiensä valinnut. Kukaan ihminen ei pohjimmiltaan halua olla muiden tuen tarpeessa. Jokainen haluaisi sanoa ; olen aktiivinen, opiskelen tai käyn töissä. On äärimmäisen ahdistavaa ajatus, mitä me kohtasimme, että meitä piti opettaa miten tulisi elää.  Onneksi Jumala ei ajattele niin !!!

Olemme saaneet niin paljon ja tiedän miten tärkeää se on, kun joku vie vaateostoksille tai ikeaan, puhumattakaan siitä, että jääkaapissa on ruokaa. Mitkään sanat oli ne  kuulutettu kirkosta tai muualta ei tee niin suurta vaikutusta ihmisen elämässä kuin jonkun asian saaminen, jota ihminen juuri sillä hetkellä tarvitsee.  Siihen voi riittää 1 eur kahvikuppi tai makkarapaketti.


 Saimme suuremman lahjoitukseen makkaraa asunnottomien yötä varten ja 10 pkt jäi yli. Ne eivät vain mahtuneet pakkaseen. Liikuin toissapäivänä asuntolassa ja ystävät ihmetteli, että miten on mahdollista, että sinne ilmestyy ruokaa aina silloin, kun siitä on pula.

Lahjaksi olette saaneet –Lahjaksi antakaa ! 

http://paivamies.fi/usko-ja-elama/paakirjoitukset
http://www.lily.fi/blogit/toimitus/paivan-vinkki-auta-lahimmaista-autat-itseasi








1 kommentti:

  1. Näinhän se on, että vaikka pakon edessä joutuisi työttömäksi niin se on sen ihmisen oma vika. Ja sekin jos ei saa heti töitä. Ei muka yritä tarpeeksi. Totuus on jotain aivan muuta. Ihmiset on vaan niin kylmiä nykyään.. Tämä blogi sai minut uskomaan, että ehkä meitä on vielä muutama jotka rakastamme lähimmäisiämme <3

    VastaaPoista