keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Taivas langan päässä






Sain puhelimeeni viestin vieraasta numerosta. Mies henkilö kertoo juuri vapautuneensa vankilasta. "Olethan Panun Heidi? Olisi kiva kuulla kuulumisia ja jutella." Olin innoissani siitä, että saan tutustua uuteen ihmiseen.
Soitin miehelle ja kerroin olevani oikea Heidi ja Panun ystävä. Aloin kysellä hänen kuulumisia?  Hän  kyseli miten meidän hommat luistaa? Aloin kertoa innoissani ViaDia asioista ja mm. ruoka-avusta jota teemme. Sitten  langan päässä tuli hiljaista. Mies kysyi:" kuka on se Panu jonka tunnen"? Kerroin, että hän on meidän pastori. Tajuttiin molemmat huvittuneina, että en ole oikea henkilö. Vantaalta vapautunut oli kiinnostunut ihan muista bisneksistä. Kerroin, että olen tullut uskoon ja miten minun ja monen lähipiirissä olevien ystävien mm. Pepen elämä on uskoontulon myötä muuttunut. Kerroin, että Jumala antaa heille voimia pysyä kuivilla ja pitää pois rikollismaailmasta. Totesin kovaan ääneen ilahtuneena, että Jumalalla on kyllä näppinsä pelissä tässä vikaan menneessä puhelussa. Kerroin, että Jumala haluaa häntäkin auttaa. Kyllä oli kaveri ihmeissään, kun hän varmasti ajatteli saavansa tuon puhelun avulla huumeita ja ihmetteli 2 yhteensattumaa, että Heidi ei olekaan kaman välittäjä ja vankilassa oleva HUUMEDIILERI  Panu onkin pastori. Mieshenkilö oli kuitenkin hämmennyksen lisäksi iloinen ja sovittiin, että hän ottaa yhteyttä jos tarvitsee apuamme.

Muutama kuukausi takaperin tuli soitto tuntemattomasta myös prepaid numero, johon soitin takaisin. Mies ei tuntenut minua eikä ymmärtänyt miten hänen numerosta oli tullut soitto. Aloin kysellä, että tarviiko hän apua? Esittelin itseni ja kerroin, että teen seurakunnan puitteissa vapaa-ehtoistyötä. Siihen mies totesi ihmeissään, että hän oli juuri soittamassa kirkon diakonille, että saisi läskilapun, kun ruoat on loppu. Kerroin, että voin toimittaa ruokakassin illaksi. Klo 22.00 tavattiin ja oli kyllä onnellinen hymy molempien kasvoilla.

Muitakin soittoja tullut lähiaikoina mm. eräs nainen soitti. Kun kyselin kuulumisia niin selvisi, että henkilö käy metadonikorvaushoidossa. Kerroin taas ystävistä, jotka ovat Jumalan avulla päässeet riippuvuuksista ja pystyneet lopettamaan myös korvaushoidon. Hänelläkään ei ollut selitystä siihen miten ilmestyin puhelimen päähän.

2 vuotta aiemmin meidän 1 v kuopus räpläsi kännykkääni ja soitti vahingossa puhelun Kimmolle, jota emme olleet nähneet 5 vuoteen. Kimmolla on ollut pitkään todella vaikea elämäntilanne ja vakava päihdeongelma. Vaihdoimme kuulumisia ja kerroimme myös piiristä, jota vedämme Espoon vapaaseurakunnan tiloissa Perkkaalla. Se oli ihmeellinen puhelu, jota en itse tai Kimmo koskaan unohda. Kimmo tuli seuraavalla viikolla Perkkaalle ja olemme sen jälkeen vierestä saaneet nähdä aivan ihmeellisen elämän muutoksen. Kimmon ulkoinen ja sisäinen olemus on tehnyt täyskäännöksen. Kimmo on mun ja Niken lisäksi VIaDia espoon aktiivisin vapaaehtoinen sen lisäksi, että hän työskentelee espoon Ankkurissa.

Seuraavan kerran, kun sinulle tapahtuu asia, jota et ole suunnitellut; vikasoitto tai mikä tahansa virhe esim. bussista myöhästyminen. Pysähdy hetkeksi ja ennenkuin kiroilet niin mieti jos tämä virhe voisikin olla Jumalan keino puhua sinulle tai voit kohdata jonkun ihmisen joka tarvitsee juuri sinun aikaa ja apua.


Heidi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti