torstai 26. helmikuuta 2015

Laskettelureissu vähävaraisille


Luin liikuttavan lööpin isästä, joka järjestää syntymäpäiväjuhlia vähävaraisten perheiden lapsille. Mitäs sitten, kun on kyse aikuisesta, joka mokannu hommat: asunto lähtenyt alta, rikollisuutta tai päihteitä. Hän on itse valinnut tiensä ja saa tyytyä osaansa. Näin me usein ajattelemme. Katsoin toistamiseen liikuttavan videon henkilöistä(0-50 vuotiaita), jotka saivat erityisen laitteen avulla kuulla ensimmäistä kertaa elämässään. Voi sitä iloa, kyyneleitä ja kiitollisuutta, jota he saivat kokea kuulleessaan äidin/läheisten äänen. Me joilla kuulo on aina toiminut emme varmaan montaa kertaa ole siitä kiittäneet. 
Suurimmalle osalle ystävistäni on luonnollista viettää vuosittain lomaa poissa kotoa; yksi yö hotellissa silloin tällöin, laskettelu -tai rantaloma. Vanhempieni ihana tila meren rannalla on ollut meille monen kesän pelastus. Osalle ystävistäni, lomat mökillä tai hotellissa eivät ole mahdollisia. Pääsimme viime viikolla Rukalle, hyvin lyhyellä varoitusajalla kaikki järjestyi(vahvistin tulomme lähtöpäivänä); edullinen huoneisto, kalliit hissiliput, ruoat, juomat. Kiitin ääneen ja mielessäni useita kertoja päivässä. En ole elämässäni ansainnut lähestulkoon mitään mitä omistan; autosta, asuntoon, vaatteisiin, lomiin. Ansainnut siinä mielessä, että olisin tehnyt työtä sen eteen. Jumala on tässä suhteessa osoittanut suurta armollisuutta. 
Sitä samaa Jumalan armoa ja hyvyyttä haluan osoittaa kaikille ja erityisesti heille, jotka eivät tekojensa perusteella sitä ansaitse. Järjestämästäni laskettelupäivästä saatu palaute on ollut niin huippua ja kuulen kiitosta siitä vieläkin: paras päivä vuosiin, parasta terapiaa, jossa kaikki murheet unohtui. Kiitollisuuden määrä on ollut mieletön. Osa varoista on koossa ja Suunnittelen kahden viikon päähän 10 lle 2 päivän laskettelureissua Messilään. Oletko sitä mieltä, että lomat tekee hyvää; hoitaa mieltä ja kehoa. Minä ainakin olen ja jokaisella pitää olla mahdollisuus irtiottoon. Ollaan kiitollisia kaikesta siitä hyvästä mitä meillä on- kaikki on lahjaa olipa se ansaittua tai ei !

Heidi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti