keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Hiihtoloma Rukalla




Vanhin tytär lähti Lappiin vapaaseurakunnan nuorten kanssa. Nuoremmat perheenjäsenet alkoi kysellä, että : "miten me muut vietämme hiihtolomaa? Tylsää jos ollaan koko loma kotona!".  Aloimme selvitellä asioita ja lopulta lähdimme maanantaina ajamaan kohti Rukaa muutaman päivän varoitusajalla.

Saatiin suhteiden kautta pieni 22m2 ja edullinen huoneisto ihan läheltä rinteitä. Itseasiassa lastenmaahan on matkaa ovelta 5 metriä. Huoneisto on 5 hengelle aika pieni, mutta yksinkertaisesti ja  kivasti sisustettu ja täältä löytyy kaikki tarpeellinen. Huoneiston sijainti tekee lasten kanssa lomailusta ja rinteeseen siirtymisestä tosi helppoa ja mielummin tämä kuin kuin isompi mökki/huoneisto kauempana rinteistä. Tämä on meidän ensimmäinen matka hiihtolomalla. Näillä korkeuksilla on usein tähn vuodenaikaan tosi kylmä. Tänä vuonna kelien suhteen ihan unelma tilanne. Täällä on metri lunta ja muutama aste pakkasta. Aurinkokin pilkahti iltapäivällä. Lapset nauttii laskettelusta ja isoista kinoksista. He ovat kaivaneet viereen isoja tunneleita ja liukuvat niistä pulkalla.

Nikke löysin Rukan kumpareikon ja laskee sitä into pinkeänä. Mulle riittää haastetta rinteissä ilman kumpareita ja ihana vapauden tunne, kun saa mennä viilettää rinteitä ristiin rastiin. Täällä on kaikilla hauskaa ja loma tuli kyllä tosi tarpeeseen. 3v Kuopuksemme on myös oppinut alkuvuodesta auraamaan ja pärjää porukan mukana sinisissä rinteissä. Hän kulkee Niken matkassa ylös asti tuolihissillä ja ankkurihissillä. Lapsille täällä on Rosan & Rudolfin seikkailupuisto keskellä rinnettä. Kiva paikka kaikenikäisille ja mm. poroaitaus. Huomenna suunnataan sinne koko perhe ja minäkin näen mitä kaikkea sieltä löytyy. Siellä voi seurata porojen elämää ja ruokintaa.

Ihana päästä pois arkikuvioista ja nauttia rinteissä vauhdin huumasta. Täällä on kaikennäköisiä kauneushoitoloita ja dayspa. Tuli mieleen, selllaisen ohi laskiessa, että raitis ilma, ulkoilu ja laskettelu on parasta kauneudenhoitoa. Ainakin se tekee iloiseksi ja hymyhän kaunistaa kasvot :) :D. Ollaan älyttömän kiitollisia , että päästiin tänne.
Ihanaa viikkoa kaikille olitpa sitten lomalla, töissä, töissä kotona tai lasten kanssa kotona!

 Heidi

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti