lauantai 21. helmikuuta 2015

Opettaminen on palkitsevaa: iloa lumella ja jäällä



 En ole talviurheillut tyttöjen kanssa koskaan niin paljon kuin tänä talvena. Aloitin talvikauden Leppävaaran tekojäällä heti kun se aukesi. Olemme käyneet luistelemassa, laskettelemassa ja hiihtämässä säännöllisesti.



Otin urakaksi opettaa Gracea laskettelemaan. Grace täytti 3 vuotta joulukuun 30. päivä. Aloitimme laskettelukauden 27.12 Vihdissä. Kannoin Gracen aina lastenrinnettä ylös hartioilla (hissi ei toiminut) ja päästin hänet laskemaan. Juoksin vierellä, koska hän ei osannut kääntyä ja hän olisi laskenut ihmisiä päin.



Pikku hiljaa Grace on oppinut ohjailemaan ja kääntymään suksilla. Nyt olemme viidettä päivää laskemassa Rukalla. Eilen Grace tuli auraten punaista rinnettä alas ja osaa kääntyillä. Miten palkitsevaa nähdä, kun pieni lapsi oppii jotain ja kun on nähnyt paljon vaivaa. Lasketteluopetus on lähentänyt Gracen ja minun suhdetta: hän tarrautuu minuun koko ajan myös vapaa-ajalla ja tulee jatkuvasti syliin istumaan. Grace iloitsee tietysti itse, että osaa lasketella ja pääsee muun perheen mukana isoihin rinteisiin ja hisseihin. Itsestä tuntuu hienolta, että saanut opettaa omaa lasta laskettelemaan ja sen lisäksi tietysti hienoa nähdä työn tulokset.  Heidi on opettanut muut lapset laskemaan, kiva että pystyin panostamaan kuopukseen.


Gracen ollessa mukana rinteissä liikkuminen on työlästä ja hidasta, mutta koko perhe ilolla seurataan hänen kehitystä ja jokainen haluaa vuorotellen auttaa häntä tasamaalla, mennä samaan hissiin ja auttaa laskemaan rinteitä alas. 


Nikke

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti