torstai 29. tammikuuta 2015

Erilaiset perheet tänään: Furujen perhe pyörittää arkea kotikoulun ja vähempiosaisten auttamisen ympärillä.



Täällä ollut rauhallista. Eilen olin mäessä vetämässä hiihtokoulua ja sieltä menin kuntosalille. Tänään on tullut vietettyä kotipäivää. 7-vuotias meni tänään koululle niinkuin yleensä aina torstaisin. Mä sain ihanasti levättyä ja nukuin jopa päiväunet. Leivottiin 3 v kanssa mustikkapiirakkaa. Illaksi odotetaan ystäviä kylään ja katsotaan porukalla AVA -kanavaa. Jännää nähdä minkälainen setti sieltä tulee.

Tässä alla avustustyön näkökulmasta MTV sivuilla oleva ohjelma kuvaus
Erilaiset perheet -ohjelman seuraavassa jaksossa tutustutaan Heidiin ja Niklakseen, joiden lapset käyvät koulua omassa kodissa, keittiönpöydän äärellä.
Kotikoulun ohella vanhemmat ovat omistautuneet vapaakirkossa toimiseen sekä vähempiosaisten auttamiseen. He ovat myös majoittaneet kotonaan tukalassa tilanteessa olevia päihteidenkäyttäjiä.

Halu auttaa muita kumpusi pariskunnan omista kokemuksista. Sekä Heidillä että Niklaksella on takanaan railakas nuoruus, ja he ovat seuranneet päihderiippuvaisten elämää läheltä.
– Koko sen ajan, kun olemme olleet uskossa, olemme tavanneet seurakunnassa henkilöitä, joilla on vahva päihdetausta, tai he edelleen käyttävät päihteitä. Olemme olleet heidän tukenaan, Heidi kuvailee.
Heidi ja Niklas huomasivat pian, että pystyivät omalta osaltaan auttamaan monia heikommassa asemassa olevia.
– Näimme, että näillä ihmisillä on tarve kuulla jumalasta ja saada ystäviä, jotka eivät käytä päihteitä. Kun huomasimme, että pystyimme vastaamaan ihmisten tarpeisiinsa, imaisi työ mukanaan, perheen äiti kuvailee.
Avustustyö vie vanhemmilta viikoittain runsaasti aikaa, mutta kun kotona on kaksi vanhempaa, voi kotikoulu pyöriä normaalisti yhdeksin vanhemman voimin. Heidin ja Niklaksen tavoitteena onkin laajentaa toimintaa pienin askelin.
– Alussa meillä ei ollut mitään toimintastrategiaa, mutta kun vastaanotto oli niin hyvä, ja meillä oli hauskaa, jatkoimme ja laajensimme avustustoimintaa, Heidi kertoo.  
Kuinka pyörii arki perheessä, jossa käydään kotikoulua ja lisäksi avustetaan vähempiosaisia? 

MTV/Mirka 

1 kommentti:

  1. Ihana perhe,teette mahtavaa työtä jonka Jumala varmasti siunaa! Ihanaa että teidänlaisianne ihmisiä on vielä maailmassa. Jumala siunatkoon perhettänne ja työtänne! T.Hanna

    VastaaPoista