lauantai 17. tammikuuta 2015

Diakoniatyö muuttaa elämää


Tänään oli valtakunnalliset ViaDia päivät. Saimme pitää meillä Espoon Matinkylässä vieraina diakoniatyön ammattilaisia ympäri Suomen. Diakonia on aitoa välittämistä ihmisestä. Diakoniatyötä tehdessä onkin hyvä miettiä, että teemmekö työtä työn vuoksi vai ajaako meitä eteenpäin tahto auttaa lähimmäistä. "Ihminen kestää hetken ilman ruokaa ja juomaa, mutta kukaan ei kestä ilman toivoa" - Antti Kautto ViaDia ry:n hallituksen puheenjohtaja ViaDia-päivässä Espoon Kaivolla.

ViaDia työtä tehdään useilla paikkakunnilla ja paikallisyhdistyksiä perustetaan jatkuvasti lisää. ViaDiat järjestää työllistävää päivätoimintaa, ruoka-aputyötä, kirpputori- ja kahvilatoimintaa, kristillisen päihdeosaston toimintaa vankiloissa. Työtä tehdään syrjäytyneiden, mielenterveysongelmaisten, rikostaustaisten, pitkäaikaistyöttömien, päihdekuntoutujien, yksinhuoltajien ja vanhusten parissa. Työn laajentuessa sitä tehdään kiinteästi yhteistyössä rikosseuraamuslaitoksen, kuntien sosiaalitoimen ja työvoimahallinnon kanssa.

On todella innostavaa ja rohkaisevaa viettää päivä yhdessä diakoniatyötä tekevien kanssa ja kuunnella mielenkiintoisia uutisia mitä kaikkea uutta on muilla paikkakunnilla tekeillä. Itseä ilahdutti ja kosketti useatkin asiat: Eu-ruokakassien jako alkaa jälleen Suomessa oltuaan pitkään tauolla, pitkäaikaistyöttömien palkkatuki asiat on kohentuneet huomattavasti, mutta tää on ehkä paras juttu: vankiloissa evankeliumi leviää. Vangit ovat alkaneet vierailla lomillaan mm. Kuopion vapaaseurakunnassa ja muutamat on käyneet siellä myös kasteella.

 ViaDia Espoon vieriluista


Oltiin tällä viikolla Espoon ViaDia tiimin kanssa Hietalahden palvelukeskuksessa. Oli tosi  hieno päivä ja kiva tehdä tätä yhdessä porukalla. Hietsussa kävi syömässä n.77 henkilöä. Kauppareissukin sujui rattoisasti isossa porukassa. Iltapäivällä reipas tiimimme loihti makaronilaatikot & herkulliset jälkkärit n 60 lle hengelle Pitäjänmäen asumispalveluyksiköön. Lopulta ravattiin pelteinemme käytävillä, kun 1 uuni ei riittännyt vaan lopulta 3 uunia käytössä. Todella hyvin meidät otettiin vastaan uudessa paikassa. Usein puhuminen ison yleisön edessä on vaikeaa, vaikka saankin hyvää palautetta ja jännittäminen ei näy. Kerta kerran jälkeen se tulee kuitenkin helpommaksi ja toisaalta Rakastan kertoa ihmiselle Jumalan muuttavasta voimasta ja siitä miten jokaisen ihmisen elämä voi muuttua. Päivä oli täynnä tärkeitä keskusteluja, ihania kohtaamisia ja ihmisiä.

Kerromme entisen elinkautisvangin kanssa tässä Hietalahdessa kuvatussa You Tube en laitetussa videossa diakonia työstä ja miten lähimmäistyö voi muuttaa elämää. Voiko pahimmatkin rikokset saada anteeksi? Katso tämä loistava video! Se mikä ihmiselle on mahdotona on Jumalle mahdollista!

Heidi

1 kommentti: