tiistai 7. huhtikuuta 2015

Vapaaehtoistyö muuttui palkkatyöksi


Paras perusta kaikelle on se, että toimimme sydämen ja uskon mukaan eikä sen miltä pankkitili näyttää. Inhimillisesti katsottuna ei ollut mitään järkeä koko asuntolatyön aloittamisessa ja kaikkien lukuisten vapaaehtoistyötuntien hukkaamisessa 20 kuukauden aikana etenkin, kun omalla perheellä on ollut niin tiukka taloudellinen tilanne. Lisäksi on terveys reistaillut ja olisi järkevämpää hoitaa ensin oma talous ja nuppi kuntoon. Ei ollut latin latia, kun aloitimme ruokailut, vain tunne, että haluamme tehdä jotain hyvää. 4 kuukautta myöhemmin perustettiin ViaDia Espoo ry ja pikkuhiljaa aloimme saamaan ruokailuihin varoja. Minulle myönnettiin ihmeen kaupalla palkkatuki ja nyt on takana ensimmäinen virallinen työpäivä ViaDia Espoon riveissä.

Tänään Käytiin Ripan kanssa hakemassa Pasilasta ruokaa ja vietiin ne Kuninkaankallioon. Olin vastikää nuoruuden ystävien ryyppyjuhlissa ja ystävä alkoi kysellä meidän budjetista ja ruokailujen määrästä. Pian hän totesi" kuule Heidi, tässä ei ole järkeä, nämä luvut ei täsmää ollenkaan, mistä ne rahat oikein tulee?" Ollaan perheenä eletty miinuksella yli 10 vuotta ja kaikki on järjestynyt. Olen siis luottanut samaan tyyliin. Se on toiminut :D Ensi viikolla menemme uuteen päihteettömään asuntolaan, josta tuli yhteydenotto" Olemme kuulleet ViaDian vierailuista Olarinluomassa ja Sepänkylässä. Meillä olisi myös tarvetta vastaavalle toiminalle. Tulisitteko myös meille ? "Tämä on osoitus siitä, että olemme ainakin jotain tehneet oikein.

Jos sinulla olisi lapsi, veli tai isä/äiti, joka on syrjäynyt/vankila/päihdetausta ja hän saisi apua/toivoa kauttamme: ruokaa, aitoa kohtaamista, rukousta tai löytäisi itsensä tiimistä vapaaehtoistyöntekijänä tai palkattuna meidän yhdistyksestä ja löytäisi uskon kautta uuden elämän suunnan niin varmasti ajattelisit, että wau yksikin riittää. Kosketamme kuukausittain satojen vaikeassa tilanteissa olevien elämää. Työ laajenee ja tarpeet sen mukana. Varat ei enää riitä kaikkien ruokailujen järjestämiseen. Haaveena on saada tilat, jossa voimme päivittäin kohdata ihmisiä ja myös näin paremmin ottaa työkokeiluun/harjoitteluun palkata toimintaan tulleita palkkatuella. Kaikki ideat ja apu otetaan vastaan!


Heidi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti