torstai 23. huhtikuuta 2015

Pirikauppaa, heteroita, homoja ja Jumalan sanaa



Ollut ihana päivä olla kotona meidän 3v kanssa. Nukuttiin aamulla klo 10 asti, käytiin R-kioskilla ostamassa tikkari, postitettiin kirje ja mentiin leikkimään Mankkaan hämähäkki puistoon. Kotona syötiin lounasta ja sitten pitkille päiväunille.
Nikke hoitaa Kimmon, Ripan, Mickin, Riinan, Lassin ja Annan kanssa Olarinluoman tukiasuntojen ja vastaanottokodin vierailua. Nikke on pääsääntöisesti ollut viime viikot kotona ja pyörittää kodin arkea: lasten kotikoulua, siivousta, ruoan laittoa, lasten harrastuksiin kuljettamista jne. Itse olen keskittynyt ViaDia työhön. Tavoitamme jatkuvasti uusia ihmisiä ja nyt etsimme aktiivisesti tiloja Leppävaarasta. Ripa ja Nikke hoitivat eilen yhdistyksemme ensimmäisen sosiaalisen muuton yhteistyössä Kauniaisten sosiaalitoimiston kanssa. Niitä olisi tarkoitus hoitaa jatkossakin.
Huomenna istumme alas jatkamaan RAY-hakemuksen tekemistä, jonka Nikke on oikeastaan tehnyt tähän asti ihan yksin.
Niken työ ei aina ole niin näkyvää, mutta todellisuudessa hän on jo 10 vuotta ollut tukemassa useita meidän ystäviä jotka ovat lähteneet raitistumaan. Aamulla hän oli juuri raitistuneen nuoruuden ystävämme kanssa kuntosalilla. Sitä hän on tehnyt useiden eri henkilöiden kanssa vuosia. Säännöllisesti täällä kyläilee ystäviä, jotka ovat vaikeassa elämäntilanteessa ja he tulevat tänne kahvittelemaan ja juttelemaan sekä saamaan rukoustukea.
Olen monesti neuvoton kaikkien työssä eteen tulevien haasteiden kanssa. Ei tiedä miten ongelmiin ja ihmisiin tulee suhtautua. Miten alas tai korkealle tulee nostaa rima poissaolojen ja päihteiden suhteen. Kuulee ja näkee kaikennäköistä pahuutta ja miten sairaita asioita voi ihmiset toisilleen tehdä, kun peritään huumevelkoja tai kostetaan joukolla joku asia. Ihmiset soittaa mulle, kun heidän pitäisi ottaa yhteyttä poliisiin.
On ihanaa, kun voi keskustella Niken kanssa kaikesta ja sillä on useimmiten juuri oikeat sanat mulle. Nikke oli hiljattain lukenut kirjan, jossa 2 henkilöä Australiassa oli piripäissään katsonut Jeesus-videon ja tulleet uskoon. Siltä istumalta he päättivät perustaa seurakunnan. Sinne alkoi valua kaikennäköistä väkeä. Samalla kun Jumalanpalvelus oli käynnissä isossa salissa seurakuntarakennuksessa sisällä seinän toisella puolella tehtiin pirikauppaa ja myytiin laitonta seksiä. Myöhemmin seurakuntaan palkattiin ihka oikea pastori. Seurakunta tavoittaa paljon kansaa ja puolet kävijöistä ovat homoja, lesboja ja transvestiitteja. He eivät ole löytäneet paikkaa mistään muusta alueen seurakunnasta.
Jeesus sanoi:  tulkaa minun luokseni kaikki työtätekeväiset ja raskautetut. Minä annan teille levon.  Muistatteko kenen kanssa Jeesus vietti aikaa? Meidän pitäisi kulkea Jeesuksen jalanjäljissä, vähentää halleluja kokouksia ja mennä sinne mihin Jeesuskin menisi: baareihin, kaduille, asuntoloihin ja vankiloihin. Ihan vaan viettämään aikaa ihmisten kanssa eikä mikään agenda edellä. Onko meidän seurakuntien ovet auki kaikille ihmisille ? Jeesus toivottaa tervetulleiksi luokseen kaikki olivatpa he insinöörejä, talonmiehiä, huumekauppiaita, prostituoituja, heteroja tai homoja. Meidän tulee toimia samoin !

Heidi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti